Innovationskonference
Hvornår:
4. september 2020 kl. 09:00 – 14:00
2020-09-04T09:00:00+02:00
2020-09-04T14:00:00+02:00
Hvor:
Teknologisk Institut
Kongsvang Allé 29
Konferencesalen
8000 Aarhus C
Pris:
Gratis
Kontakt:
Carsten Christiansen
7220 3024

BEMÆRK: Arrangementet er flyttet til d. 4. september pga. det forsamlingsforbud, der er indført i Danmark ifm. COVID-19.

Du får en introduktion til, hvilke muligheder der kan være for at sælge serviceløsninger, skræddersyet til dine kunders behov. Hør om en virksomhed, der har gennemgået et transform-forløb og resultaterne samt oplevelserne heraf. Bliv klogere på serviceinnovation gennem forskerindlæg fra Aarhus Universitet, hør om Jesma Vejetekniks arbejde med servicekoncepter og bliv inspireret af RailMonitors vej til en ny forretningsmodel.

Du bliver klædt på til at kunne beslutte, hvordan du kan tage det næste skridt i udviklingen af din serviceforretning. Hvis du ønsker at arbejde med din serviceudvikling og udvikle din virksomheds serviceforretning, kan du opnå 80 gratis konsulenttimer, herunder 5 strukturerede workshops tilrettelagt så de passer dig.

Hvad er servitization?

Servitization – integrationen af services og produkter i samlede forretningskoncepter – er allerede en central, global drivkraft i omstillingen af fremstillingsindustrien. Tendensen kan kun forventes at accelerere i fremtiden. Forskningen peger på, at der er et stort uforløst økonomisk potentiale for virksomheder i at tænke services ind i deres kerneforretning. Servitization kan i udgangspunktet antage mange forskellige former, som typisk har det til fælles, at det er koblingen mellem produktet og services – dvs. den samlede løsning – der er afsættet for forretningsmodellen.

Program

08.30 Registrering og morgenbrød

09.00 Velkomst og introduktion
Carsten Christiansen, Servitize.DK
Susanne Damgaard, Servitze.DK
Kort introduktion til Industriens Fonds satsning

09.20 Hvad kan en fremstillingsvirksomhed få ud af at arbejde med servitization?
Troels Christian Andersen, PostDoc og PhD, AU BTECH
Hvad får virksomheder ud af at arbejde med servitization og hvordan skaber de en serviceforretning? AU har fuldt udviklingen hos virksomheder, der arbejder med serviceinnovation og René vil her fortælle om resultaterne af den forskning, han og kollegaerne har udført.

10.00 Jesmas Servitize.DK-rejse første til fire nye servicekoncepter
Service- og produktionschef Jacob Fabrin, Jesma Vejeteknik A/S
Jesma var en af de allerførste virksomheder til at gennemføre et transformforløb og Jacob vil derfor fortælle om den servicerejse, som virksomheden har været igennem.

10:40 Kaffepause og netværk

11.00 IoT-basede serviceløsninger
Thorvald Horup, CEO og grundlægger, RailMonitor
Railmonitor udfører trådløs tilstands monitorering i realtid af kritisk infrastruktur i jernbaneindustrien. Løsningen hjælper kunderne med at flytte store omkostninger fra fysisk inspektion til forebyggendevedligehold. Hør om Transformforløbet, og hvordan der er skabt en ny forretningsmodel.

11.40 Erhvervshus Midtjyllands tilbud til digital udvikling
Lars Mønsted Nielsen, projektleder, Erhvervshus Midtjylland
Kort introduktion til medfinansieringsmuligheder, der findes for virksomheder, der kan være med til at understøtte udviklingsaktiviteter indenfor servitization med hjælp fra private rådgivere.

11.50 Hvordan kan man deltage i Servitize.DK som virksomhed?
Susanne Damgaard, Servitize.DK

12.00 Frokost
Mulighed for individuel dialog med personer fra Servitize.DK og indlægsholdere

13.00 Rundvisning i Center for Industriel 3D-print
Kom på en spændende rundvisning i Teknologisk Instituts Center for Industriel 3D-print og bliv klogere på dine muligheder for at gøre brug af dets state-of-the-art faciliteter.


Tilmeldingsfrist: 1. september 2020.

Max antal deltagere: 60 personer.

Arrangementet er gratis. Er du tilmeldt og udebliver uden afbud afkræves et gebyr på kr. 250 (eksklusiv moms).


Arrangementet gennemføres i samarbejde med

Teknologisk Institut logo

Erhvervshus Midtjylland logo