Innovationskonference
Hvornår:
21. april 2021 kl. 08:30 – 13:00
2021-04-21T08:30:00+02:00
2021-04-21T13:00:00+02:00
Hvor:
Fyns Maritime Klynge
Frederiksgade 8
5700 Svendborg
Pris:
Gratis
Kontakt:
Majbrit Hoppe
2487 6330

Hvordan får vi inddraget bæredygtighed i servitizeprojekter? Hvad skal der til for at klargøre produkter til salg, hvor bæredygtighed inddrages?

Denne formiddag er for virksomhedsejere og ledere, der med oplæg fra en forsker og en ejerleder kan få inspiration til hvilke muligheder der er, for at integrere bæredygtighed i deres forretningsmodel.

Du får mulighed for at debattere og reflektere i workshops med forskere, videnspersoner og andre virksomhedsledere. Inden du påbegynder arbejdet, får du hjælp til, hvilke overvejelser du skal gøre i forhold til at integrere bæredygtighed i dine produkt-serviceydelser. Du bliver klædt på til at kunne vurdere og beslutte, hvordan du kan tage det næste skridt i udviklingen af din virksomhedsstrategi.

Hvis du ønsker at arbejde med bæredygtighed i din serviceudvikling og udvikle din virksomheds serviceforretning, kan du opnå 80 gratis konsulenttimer, herunder 5 workshops.

Servitization – integrationen af services og produkter i samlede forretningskoncepter – er allerede en central, global drivkraft i omstillingen af fremstillingsindustrien. Tendensen kan kun forventes at accelerere i fremtiden.
Forskningen peger på, at der er et stort uforløst økonomisk potentiale for virksomheder i at tænke services ind i deres kerneforretning. Servitization er typisk kobling mellem produkt og services – dvs. den samlede løsning – der så er afsættet for forretningsmodellen.

Når bæredygtighed skal tænkes ind, kan det bl.a. være:

  • Aftersales i forlængelse af produktsalg fx oppetidsgaranti, overvågning, vedligehold og helpdesk
  • Cirkulære forretningsmodeller, hvor virksomheder genanvender eller forædler spildpro-dukter eller take-back modeller, hvor forædlede produkter løbende erstattes og genan-vendes.

Program

08.30 Registrering og morgenbrød

09.00 Velkomst
Maibrit Grymer Hoppe, Forretningsudvikler, Fyns maritime klynge

09.10 Introduktion
Henrik Blach, Servitize.DK
Kort introduktion til servitization, med fokus på bæredygtighed

09.30 Nyt servicekoncept
Karsten Lykkegaard, Ejer, Lykkegaard A/S
Hvad er bæredygtighed hos Lykkegaard og hvordan arbejdes der med det i dagligdagen og produktion af pumperne? Hvilke overvejelser gøres der om service på pumperne?

10.15 Kaffepause og netværk

10.45 Forskeroplæg
Trine Plambech, Leder af Intelligent Bæredygtighed, Alexandra Instituttet
Hvordan kan servitization fremme bæredygtighed? Trine giver konkrete eksempler og beskriver de muligheder og udfordringer, der findes, når man kombinerer servitize med bæredygtighed.

11.45 Workshop

12.20 Hvordan kan man deltage som virksomhed
Susanne Damgaard, Servitize.DK

12.30 Afslutning og frokost
Mulighed for individuel dialog med personer fra Servitize.DK og indlægsholdere


Tilmeldingsfrist:  19. april 2021

Arrangementet er gratis. Er du tilmeldt og udebliver uden afbud afkræves et gebyr på kr. 250 (eksklusiv moms)


Arrangementet gennemføres i samarbejde med

 

Erhvervshus Fyn Odense Robotics logo

Fyns Maritime Klynge logo