Seks workshops plus hjemmearbejde
Transform-forløbets i alt seks workshops har resulteret i en gennemarbejdet og målrettet servicestrategi for to af virksomhedens produkter: gaskedler og varmepumper.
”Undervejs indrettede vi et ’War Room’. Det er noget jeg har gode erfaringer med fra tidligere projekter, fortæller Hans Martin Sørensen, der forventer, at de nye tiltag vil slå markant igennem på bundlinjen.
”Hver gang man kommer forbi vores ’War Room’ og ser alle de gule post-it sedler og regneark påvæggene, så tænker man ”Nå ja , det skulle vi også lige huske”. Det er godt med nogle fysiske ting, der minder os om, hvilken retning vi har besluttet at gå i”.
Før, under og efter et salg
HS Tarm har en virksomhedsstrategi, der er kort og konkret: ”Det skal være enkelt, trygt og profitabelt at samarbejde med os”.
Ifølge Hans Martin Sørensen er virksomheden blevet god til at følge denne strategi før et salg og under et salg. Nu tog man i samarbejde med Servitize.DK-konsulenterne hul på de mange muligheder man havde for at hjælpe vvs-installatørerne efter et salg.
De tre første workshops i Transform-forløbet blev brugt på at formulere og vurdere de mange ideer. Ikke mindst handlede det om at sikre, at det nye servicekoncept blev enkelt, trygt og profitabelt, både for vvs-installatørerne, men selvsagt også for HS Tarm selv.
Udefra og ind
”Vi var en gruppe på fem personer fra vores salgs- og service-afdelinger og vi kom langt omkring. Vi begyndte med at kigge på os selv udefra og ind: Hvordan opfatter vvs-installatørerne og slutbrugerne os? Vi sendte bl.a. et spørgeskema ud til installatørerne og fik værdifuld information tilbage fra dem.
Desuden analyserede vi markedet for serviceydelser. Ud over de installatører, der selv udfører service, findes der nemlig andre serviceaktører i markedet, der enten udelukkende lever af at servicere forskellige produkter eller kombinerer egne produkter med en serviceforretning. Det gør de professionelt, men vi har udført nogle stikprøvekontroller, der viser, at nogle af dem udskifter flere reservedele end nødvendigt. Efter vores mening går de lidt for grundigt til værks og derfor vurderer vi, at vi kan tilbyde et godt alternativ”.
Regneark
Hans Martin Sørensen og hans kolleger havde travlt med at massere regnearkene for at holde styr på alle de mange faktorer, der afgør om en serviceforretning er profitabel eller blot ender som en møllesten om halsen: Hvad koster en servicetekniker? Hvor mange opgaver kan vedkommende nå at løse på en arbejdsuge? Hvilke nye ressourcer i form af mandskab, uddannelse, køretøjer etc. skal vores nuværende serviceforretning have tilført for at den kan håndtere de nye opgaver? Hvad skal en serviceaftale koste for at få økonomien til at hænge sammen osv.
”Vi er friske på at investere lidt i fremtiden. Vi skal bare have en god plan at gå efter”, forklarer Hans Martin Sørensen. ”Her var Servitize.DK-konsulenterne gode til at stille de rigtige spørgsmål og holde os på sporet”.