Datadrevet vækst: kortlæg virksomhedens kompetencer

Hvilke kompetencer er vigtige, hvis I vil opnå datadrevet vækst? Og hvor god er jeres virksomhed på de områder? Få svar på de spørgsmål med Praksisguiden “DataProfit: kompetencekort for datadreven vækst” fra CBS.

Man har hørt det mange gange før: Data er nutidens guld, og det kan danne grundlag for stor udvikling og forretning hos virksomheder. Men potentialet indfries ikke af sig selv. Det stiller krav til den enkelte virksomhed, hvis big data skal blive til stor omsætning. De krav bliver taget under nærmere behandling i praksisguiden “DataProfit: kompetencekort for datadreven vækst”, der er udgivet af CBS med støtte fra Industriens Fond.

Som navnet antyder, introducerer praksisguiden værktøjet DataProfit, som kan bruges til stille skarpt på de kompetencer, der er nødvendige for at gøre datadreven vækst til virkelighed i en virksomhed. Praksisguiden gennemgår på enkel vis de nødvendige kompetencer, og med værktøjet DataProfit er det også muligt at kortlægge og vurdere en virksomheds niveau inden for hver kompetence, så man til sidst står med et nøjagtigt kort over en virksomheds styrker og svagheder på området for datadreven vækst.

Komplet overblik

Kompetencerne er inddelt i tre områder med tre konkrete kompetencer under hvert område. De omfatter bl.a. tekniske, juridiske, organisatoriske, strategiske og salgsmæssige kompetencer. Med værktøjet er det muligt at vurdere virksomhedens egen præstation inden for hver enkelt kompetence og indtegne niveauet på det medfølgende 3×3 DataProfit-kort, hvilket giver et godt samlet overblik.

Kortet og vurderingen af kompetencerne er i sig selv værdifulde for en virksomheds videre arbejde, men kan også danne grundlag for en dialog med de ansvarlige for de enkelte kompetencer, og praksisguiden kommer også med bud på, hvem det typisk er i en virksomhed.

Datrprofit

Thomas Ritter, Carsten Lund Pedersen & Hans Eibe Sørensen

Department of Strategy and Innovation

Med DataProfit får man et nøjagtigt kort over en virksomheds styrker og svagheder på området for datadreven vækst.

Få nyt fra Servitize.DK-projektet og bliv klogere på servitization

Fornavn*
Efternavn*
E-mail*
Firma*
Ja tak, jeg giver hermed mit samtykke til, at FORCE Technology og koncernselskaber må sende mig informations- og markedsføringsmateriale i form af e-mails med nyheder, artikler, cases o.l., samt information om arrangementer, kurser o.l. på vegne af Servitize.dk

Du kan til enhver tid afmelde dig e-mails via links i de e-mails, du modtager, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte FORCE Technologys marketingafdeling.

FORCE Technology indsamler og opbevarer personoplysninger. Yderligere information om dine personoplysninger og dine rettigheder fremgår af vores privatlivspolitik.

Servitize.DK finansieres af

Industriens Fond støtter servitize.dk

Servitize.DK er et samarbejde mellem

Sitet www.servitize.dk er udviklet af og drives af FORCE Technology på vegne af Servitize
© COPYRIGHT 2023 FORCE TECHNOLOGY, ALL RIGHTS RESERVED