Serviceydelser i danske fremstillingsvirksomheder – et inspirationskatalog

Praksisguiden ‘Servitization in Industrial Firms: Mapping and Analyzing the Danish Service Landscape’ fra CBS er baseret på data om 1.103 danske fremstillingsvirksomheder og hvilke services, de udbyder. Den kan fungere som inspirationskatalog for danske virksomheder, uanset om man allerede udbyder services eller er på vej til at gøre det.

Overblik over udbuddet af services i danske fremstillingsvirksomheder

  • Er det nemt at formulere og identificere de services, virksomheden udbyder?
  • Hvor befinder virksomheden sig i forhold til andre virksomheder i branchen?
  • Fremviser og forklarer virksomhedens hjemmeside de udbudte services?
  • Hvor nemt er det at finde den rette kontaktperson, hvis man er interesseret i en specifik service?

Ifølge praksisguiden ‘Servitization in Industrial Firms: Mapping and Analyzing the Danish Service Landscape’ er det spørgsmål, som produktionsvirksomheder med ambitioner om at forbedre deres serviceudbud med fordel kan stille sig selv. Guiden undersøger mere end 1.100 danske produktionsvirksomheders hjemmesider for at give et overblik over graden af servitization i Danmark. Dette giver megen nyttig indsigt både om udbuddet af services generelt og udbuddet i de forskellige brancher.

Inspirationskatalog over udbudte services

Praksisguiden indeholder bl.a. et katalog over de services, de undersøgte virksomheder udbyder. De er inddelt i 12 kategorier – f.eks. Consulting, der dækker generel rådgivning, procesrådgivning og produktrådgivning. Eller Smart Services, som dækker over softwareopdateringer, fjernovervågning og -service, systemopgraderinger, dataanalyse og/eller -diagnostik, application management og softwarelicens-aftaler. Virksomheder, der endnu ikke udbyder services, kan bruge kataloget som inspiration og se, hvilke services, der findes på det danske marked. Og virksomheder, der udbyder services i forvejen, kan se, om der er services, man med fordel kan lade sig inspirere af og inkludere i sit udbud.

Servitization in Industrial Firms: Mapping and Analyzing the Danish Service Landscape

Juliana Hsuan, Thomas Frandsen, Jawwad Raja & Kai Basner

Department of Operations Management, CBS

Services fordelt på brancher

Udover at undersøge, hvilke services de danske virksomheder udbyder, ser praksisguiden også nærmere på, hvor stor en andel af virksomhederne, der udbyder services inden for de enkelte servicekategorier. Guiden viser desuden udbredelsen af de 12 servicekategorier i seks forskellige brancher – nemlig produktion af maskiner og udstyr, anden metalproduktion, produktion af elektronik og optisk udstyr, specialiserede konstruktionsaktiviteter, produktion af gummi og plastikprodukter og diverse industrier.

Dermed gør praksisguiden det muligt at få indsigt i, hvilke servicekategorier der er udbredt i hver branche – og hvilke der ikke er. Den viden kan anvendes til at vurdere, hvilke services man bør udbyde for at være en konkurrencedygtig serviceudbyder i de respektive brancher, ligesom den kan anvendes til at afgøre, hvor man kan sætte ind, hvis man vil udbyde atypiske services, der får virksomheden til at skille sig ud inden for sin branche.

> Læs hele praksisguiden her

Virksomheder, der endnu ikke udbyder services, kan bruge kataloget som inspiration og se, hvilke services, der findes på det danske marked. Og virksomheder, der udbyder services i forvejen, kan se, om der er services, man med fordel kan lade sig inspirere af og inkludere i sit udbud.

Få nyt fra Servitize.DK-projektet og bliv klogere på servitization

Fornavn*
Efternavn*
E-mail*
Firma*
Ja tak, jeg giver hermed mit samtykke til, at FORCE Technology og koncernselskaber må sende mig informations- og markedsføringsmateriale i form af e-mails med nyheder, artikler, cases o.l., samt information om arrangementer, kurser o.l. på vegne af Servitize.dk

Du kan til enhver tid afmelde dig e-mails via links i de e-mails, du modtager, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte FORCE Technologys marketingafdeling.

FORCE Technology indsamler og opbevarer personoplysninger. Yderligere information om dine personoplysninger og dine rettigheder fremgår af vores privatlivspolitik.

Servitize.DK finansieres af

Industriens Fond støtter servitize.dk

Click here to add your own text

Servitize.DK er et samarbejde mellem

Sitet www.servitize.dk er udviklet af og drives af FORCE Technology på vegne af Servitize.DK
© COPYRIGHT 2019 FORCE TECHNOLOGY, ALL RIGHTS RESERVED